Muzuruk.4rumer
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Muzuruk.4rumer

muzuruk forum sitesi

PortalliAnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Sagopa Kajmer

3 posters
YazarMesaj
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeCuma Eyl. 14, 2007 9:55 pm

Asıl adı Yunus Özyavuz olan Sagopa Kajmer, müzik yaşantısına kişisel meraklarının ardından Samsun'da yerel bir radyoda djlik yaparak başladı. Öğrenim hayatında 1997'de İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanması dolayısıyla İstanbul'a geldi. İstanbul'a gelişinden bir yıl sonra 1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama (compilation) albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla peşpeşe "Sözlerim Silahım" ve "İhtiyar Heyeti" isimli 2 albüm çıkardı. 2003'de Bir Pesimistin Gözyaşları, 2005'de Romantizma, 2006 yılında Kafile isimli Türkçe Rap Karma bir albüme de imza attı ve son olarak 2007'de Kolera ile İkimiz Hakkında Birşey düet albümünü çıkardı.
Sagopa Kajmer'in doğuşu
2002'de İhtiyar Heyeti albümünü çıkaran Özyavuz, 'Sagopa Kajmer' stilini oluşturdu. Silahsız Kuvvet üzerine bir süre suskunluğunu koruyan Özyavuz artık Silahsız Kuvvet'in tarihe karıştığı duyurdu. Yine aynı yıl içerisinde yeni mahlasının adını taşıyan Sagopa Kajmer albümünü çıkardı. Bu albümden sonra 2. albümü olan 10 Kurşun'u çıkardı. Çalışmalarında çok yönlülüğüyle dikkat çeken Özyavuz bunu bir şarkısında '...Bir yatakta 3 kişi yatarız. 1 Silahsız Kuvvet 2 Mic Check 3 Sagopa Kajmer...' şeklinde dile getiriyor. Silahsız Kuvveti tarihe gömmesinin ardından bu sayı 2'ye düşmüştü. Dj olarak Mic Check mahlasını kullanan Özyavuz, Türkiye'de turntablizm akımını başlatmıştır. Yine 2002 yılında Cezanın 'Med Cezir' albümündeki prodüksiyonuyla adından söz ettirdi. Bu albümün bütün müziklerini kendisi yaptı.

Pesimist stil

2004'te çıkardığı 'Bir Pesimistin Göz Yaşları' isimli albümüyle yepyeni bir tarzın öncüsü oldu. Daha öncesinde "10 Kurşun" albümünde pesimist stilden izler vardı ancak pesimist stilin doğuşunun 3. albümüyle kabul edilmesi daha doğru olacaktır. Pesimistin Türkçe karşılığı karamsardır. Daha önceki 2 albümde sokak/battle tarzına ağırlık veren Sagopa Kajmer 3. albümde karamsar bir havada hayatı ele alıyor, savaş ve insanlık üzerine şarkılar yapıyor.

DJ'lik yönü

Mic Check 2004'te Cezanın Nefretteki grup arkadaşı Dr Fuchs'un 'Huzur N Darem' albümünün prodüktörlüğünü yaptı. DJ'lik yönüyle kendini her zaman geliştiren Özyavuz 'Turntablizm' denilen olayın Türkiye'deki öncüsü olarak kabul edilir. Ayrıca Özyavuz Türkiye'nin köklü radyolarında DJ'lik ve müzik direktörlüğü yaptı.

Kuvvetmira

Kuvvetmira, Sagopa Kajmer'in kurduğu bir rap oluşumudur. Bu oluşuma bir çok rap müzik sanatçısı katılmıştır. Raffine, Abluka Alarm, Zet bunlardan sadece bir kaç tanesidir. Kuvvetmira'nın amacı, bünyesinde rap müzik yapanları buluşturmak ve bir koalisyon ortamı oluşturmaktır. Kuvvetmira çoğu kez aynı tip oluşumlarla karşı karşıya kalmıştır.

Melankolia Müzik

2006da Sagopa Kajmer ve eşi Kolera(Esen Özyavuz) birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdular. Bu ikili ve Kuvvetmirada yer alan diğer rap müzik yapanlar Melankolia müziğin ilk albümü 'Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğü yine Sagopa Kajmer'e aittir.

İsminin kökeni

Bir bilim adamı Mısır'daki piramitlerin sırrını çözmeye çalışır,bu arda Sagopa adlı piramidin içine girenin canlı çıkamadığını öğrenir ve piramidin sırrını çözmeye çalışır. Piramidin en son odasına gelip duvara adını kazır. Bu bilim adamının adı Kajmer olduğu için duvara "Sagopa Kajmer" yazar ve bu piramidin içinde hava akımından dolayı can verir.bu olayda bir süre sonra piramidin içine modern araçlarla giren bilim adamları ölen adamın cesetini bulur bu adamın donanım sız olarak buraya girme cesaretinden dolayı bunu bütün dünyaya duyurur bunun üzerine piramidin adını sagopa ve kajmer olarak duyurur.fasca bildiği için bir araştırmaya katılan sagopa grupla mısır a gider ve buradaki sagopa kajmer isminiçok beğenir aslında ilk zamanlar ismi sagopa kajmert dir.ama sonradan bir anket sonucuna göre en çok beğenilen isim sagopa kajmer dir.Sagopa Kajmer ismi buradan gelmektedir.

Diskografi
EPler
* Pesimist Ep 1
* Pesimist Ep 2
* Pesimist Ep 3
* Disstortion Ep
* Pesimist Ep 4

Prodüksiyon
* Silahsız Kuvvet - İhtiyar Heyeti
* Silahsız Kuvvet - Sözlerim Silahım
* Sagopa Kajmer - Sagopa Kajmer
* Ceza - Med Cezir
* Sagopa Kajmer - Bir Pesimistin Göz Yaşları
* Dr Fuchs - Huzur N Darem
* Sagopa Kajmer - Gora Soundtrack
* Kolera - Karantina Embryo
* MT - Çalıntı Beatler Kötü Mixler
* Sagopa Kajmer - Romantizma
* Kuvvetmira - Kafile
* Sagopa Kajmer & Kolera - İkimizi Anlatan Birşey

Albümler
* Sözlerim Silahım (2001)
* İhtiyar Heyeti (2002)
* Sagopa Kajmer (2002)
* 10 Kurşun (2002)
* Bir Pesimistin Gözyaşları (2004)
* Romantizma (2005)
* Kafile (2006)
* İkimizi Anlatan Birşey (2007)

Kaynak: Vikipedia
hiphop hiphop

En son tarafından C.tesi Ekim 20, 2007 6:39 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeCuma Eyl. 14, 2007 9:56 pm

"maskeli balo" gibi belkide türk rap'inin doğurdugu en kaliteli parçalarının yaratıcısı dj miccheck & silahsız kuvvet
afişlerde mike check yazılan dj

sitesinden turkrap camiasi icerisinde diss olmamasi konusunda destek istemesine ragmen israrla diss ceken tiplere yine sitesinden: "hepiniz koca bir pisliksiniz, cunku hic birinizin ne olmak istediginiz hakkinda en ufak bir bilinci yok. bizim gibi insanlar gerekli. biz olmadan hicsiniz. hepinizden utaniyorum. malakalar." $eklinde bir gonderme de bulunup bir kez daha kalbimizi feth etmi$ rapper.

"*****in gidin" adli parcasinin (parcanin butun sozlerindeki toplam kufurlu sozcuk sayisi) / (parcanin butun sozlerindeki toplam sozcuk sayisi) oraninindaki buyuklukle guinness'i zorlayan turk rapper.

sesi yaptıgı müzige yakışan yegane insan.

diğer adı dj mic check olan, 13 kasım babylondaki ceza konserine gidenlerin de anladığı gibi cezayla arası açılmış olan insan.

kuvvetmiradan bir cok elemani cikaran kisidir dogrusunuda yapmistir tek tabanca olarak yoluna devam etmektedir

ceza ile birlikte türkiye'de rap müzik ile uzaktan yakından ilgisi olmayanların bile taktirini kazanmış yetenekli insan. yazdığı şarkı sözlerinin yurt sınırları içinde eşi benzeri yoktur kanımca. eski agresifliğinden sıyrılmaya başladığını söylese de diss kralıdır aynı zamanda.

yakın gelecekte ayse isimli bir bağğyanla evleneceği soylentisinin mevcudiyetinde, hayallerimi yıkan pesimist cambaz. oysa daha bu insanüstü'nün konserine gidip gerdan kıracak, gönül fethetecektik. kısmet değilmiş, mutluluklar sago.

samsunludur. müzikle ilgisi yerel radyolarda başlamiştir. soradan istanbula gidip numberone tv de program sunmuş silahsiz kuvvetler diye album çikartmiştir.

türkiye'de en iyi rap yapan kisi.medyatik ceza'dan da önde gider her sarkisiyla.

ceza'yi "ceza" yapan $ahistir sagopa kajmer.. ikisini ayni cumle icerisinde bile kar$ila$tirmak bence buyuk bir yanli$tir, ceza'nin taninmasini saglayan "med cezir" albumunun produktorlugunu kim yapmistir? albumun tum beatlerini kim hazirlamistir bir arastirin? ayriyetten sagopa kajmer'in fars dili ve edebiyati mezunu oldugunu bilmeyen insanlar ceza'nin hep cok ustun sozler yazdigini du$unur, taa ki bir gun adam gibi sagopa kajmer'i dinleyene kadar .. bir insan size muzigi ile bu kadar iyi nasil hitap edebilir, size o duygulari nasil ya$atabilir diyorsaniz sagopa kajmer'i dinleyin ..

türkiyenin en kaliteli rapçisi. ceza gibi reklam yapmak gibi kaygıları olmayan , şarkılarını ezbere bildiğim albümlerini 100 lerce kes dinlediğim(abartı yok ) rap dünyasının 1 numaralı ismi

türkçeyle rap yapılabileceğini gösteren pesimist(karamsar)filozof.bugünün yeni yetme rapçilerinin gerçekten örnek alması gereken rapin silahsız kuvveti.rap yaparken günahamı girdik??

romantizmayı sessiz sedasız çıkarmış sanatçı. rapçi kelimesi bu insanın yeteneklerini karşılamakta yetersiz. respekt.

rapin ağababası...

1978 samsun dogumlu turkcerap'in efendisi.. muzik hayatina samsun'da yerel bir radyoda dj'lik yaparak ba$ladi. 1997'de istanbul universitesi fars dili ve edebiyati'ni kazanip istanbul'a geldi. 1998'de kendi muzik studyosu olan kuvvetmira'yi kurup muzik cali$malarina ba$lami$, 1999'da complication olan yeralti operasyonu albumunde silahsiz kuvvet olarak taninmaya ba$ladi. ilk albumunu 2001 yilinda silahsiz kuvvet - sozlerim silahim ismiyle cikartti.

- 2002: silahsiz kuvvet - ihtiyar heyeti albumu ve sagopa kajmer ismini yaratip bu ismi ta$iyan bir album cikardi, arkasindan ceza - med cezir albumunun produktorlugunu yapti. (butun beatler kendisine aittir)
- 2003: bir pesimistin gozyaslari albumunu tamamladi ve 2004 yilinda double olarak 150 dakika suren bir album piyasaya cikartti.
- 2004: fuchs - huzur n darem albumunun produktorlugunu yapti, ve ayni yil icinde cem yilmaz'in gora filminin soundtrack muziklerini yapti. (al 1'de burdan yak, marifetname, ihtiva recetesi)

son olarak gectigimiz gunlerde romantizma albumunu cikartan yunus ozyavuz $uanda askeri gorevini istanbul'da devam etmektedir, bu surec icerisinde e$i kolera'nin solo albumu olan karantina embryo'da tamamen sagopa kajmer produktorlugunde 20 ekim'de piyasaya sunuldu..

hic bir rapci iddia edemez ki "ben sagopa'dan daha saglam lyric yazarim" diye.. tanri carpar.. zira yukardada belirttigim uzere kendisi fars dili ve edebiyati mezunudur, $arkilarini sanki bole $iir, ninni dinlercesine dinler.. ruhunuzu dinlendirirsiniz..

romantizma albumu ile beklenen ciki$i yapmi$ rapper. eskiden ben bu adami dinledigimde "muhaha bunu ne lan?" diyen tiplere bakiyorumda.. $imdi msn nicklerinin yanlarinda devamli bi "sagopa kajmer" yazisi oluyor..

duyarlı, orjinal ve şiirsel şarkı sözleriyle diğer rapperlardan ayrılan ve rapla alakası olmayan pek çok bünyeye, kendisini, severek dinleten başarılı insan.

Alıntıdır...
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeCuma Eyl. 14, 2007 9:59 pm

Sesini, müziğini, kılığını, kıyafetini, tipini kısaca herşeyini sevdiğim harika insan I love you afro cheers lol!
e_Rnc
super moderatör
super moderatör
e_Rnc

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeC.tesi Eyl. 15, 2007 3:23 pm

sagoyu ben de çok seviyodum bi aralar hala seviyom ama eski şarkıları daHA güzeldi ben eskileri seviyom Suspect pig cheers
http://www.muzuruk.4rumer.com
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeC.tesi Eyl. 15, 2007 5:39 pm

aslında eski şarkıları daha güzel gibi ama ben hepsini seviyom sagomun elinin değdiği her şeyi dinlerim ben öö
sunny
e_Rnc
super moderatör
super moderatör
e_Rnc

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeC.tesi Eyl. 15, 2007 6:06 pm

SvL-L demiş ki:
aslında eski şarkıları daha güzel gibi ama ben hepsini seviyom sagomun elinin değdiği her şeyi dinlerim ben öö
sunny

rapçisin artık sen oturmuş resmen müzik türün keşke tanımasaydım diyon ama sana kazandırdı bu işi bak öööööö cherry :affraid:
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeC.tesi Eyl. 15, 2007 7:50 pm

e_Rnc demiş ki:
SvL-L demiş ki:
sunny

rapçisin artık sen oturmuş resmen müzik türün keşke tanımasaydım diyon ama sana kazandırdı bu işi bak öööööö cherry :affraid:

ana evet valla bi işe yaramış çocukları avutmasını unutmuyalım öööö ama gene de tanımasaydım daha mutlu bi insan olcaktım bu da kesin...
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeSalı Eyl. 18, 2007 5:14 pm

ÇOCUKLUK VE MÜZIK
Boney.M, Sugarhill Gang, Joe Bataan, Freddie James, Barry White,Isaac Hayes, Bee Gees, Chic, Modern Talking, C.C.Catch, Bad Boys Blue, James Brown, Afrika Bambaataa, Run DMC, Kurtis Blow, L.L.Cool J, Ice.T vs... (Liste bir hayli kabarik)

ÇOCUKLUK ETKILESIMLERI
Boogaloo Shrimp, Shabba Doo, Michael Joe Jackson, James Brown, Jam Master Jay, Grandmaster DST, Afrika Bambaataa & Soulsonic Force, Grandmaster Flash, Prince, Ice-T, Ömer Karacan, Aykut Sporel, Engin Arman, DJ Hakan Gündüz, Marangoz Ibrahim (Ilk break Dance hareketini -smurf wave- Yunus'a gösteren degeri çok yüksek biri) Savas Abi (Ilk chopper dönüsünü Yunus'a ögreten kisi), Diether Bohlen, Afrika Islam, Public Enemy, Skinny Boys, Scott La Rock, Krs, Premier ve Guru vs....

EN SEVDIGI RAP SANATÇILARI (90'lar)
Pharoahe Monch, Mikah 9, Aceyalone, Diamond.D, Juju & psycho Less, Redman, Pete rock, Nas, Jay-z vs....(Liste Kabarik)

EN SEVDIGI RAP ALBÜMLERI (90'lar)
Organized Konfusion - Stress agenda ve debut LP, Nas - Illmatic, Jay-z - Reasonable doubt, cypress Hill tüm albümleri, Freestyle Fellowship tüm albümleri vs...

Sagopa Kajmer Normal13ou7

MÜZIK MAESTRO & PRODÜKSYON
Kolera - Karantina Embriyo, Dr Fuchs - Huzur N Darem, Ceza - Med-Cezir (tamami), Ceza - Rapstar (birçok beat), Kafile Turk Rap Karma ve daha birçok albüm

ILKLER
Türkiye'nin ilk Double Rap albümünü yapti. (Ilk kez bir albümde sözler ,sanatçi tarafindan kendi el yazisiyla yazilan bir not defteriyle verildi). Türkçe sözlü Rap müzigi adina Türkiye çapinda ilk büyük ödül Vasiyet sarkisiyla Sagopa Kajmer'e verildi. Türk Rapi ilk kez dünya çapinda gösterilen ve ülkede gise rekoru kiran bir filmde yer buldu. Film Cem Yilmaz'in G.O.R.A' siydi. Ilk Turntablism bu soundtrack deki goradramaturnz de yer buldu. Bu bir ilktir. Ve tabiki rapte Pesimist-karamsar ve melankolik akimi baslatti.

SAYGI DUYDUKLARI
Orhan Gencebay, Nur Belda Yoldas, Ergüder Yoldas, Baris Manço ve Kurtalan Express, Salim Dündar, Nüket Duru, Mazhar Alanson, Misirli Ahmet, Hasan Cihat Örter, Aykut Sporel, Engin Arman, Hakan Gündüz, Ömer Karacan.

EN SEVDIGI DJ'LER
Q-bert, Mixmaster Mike, Mike Boo, Ricrukka, Pfl, D-styles, Dj Flare, Dj Shadow, Toadstyle, Ned Hoddigs, Craze, A-trak

EN SEVDIGI YEMEK
Musakka & pilav, kentucky fried chicken hot wings & kolslovvvv, balik, satir köfte, her türlü meksika ve türk mutfagi, manti hmmmmmm

EN SEVDIGI IÇECEK
Su

EN SEVMEDIGI SEYLER
Içkiye karsi çok kati. Içmez ve nasil içilebildigini merak eder. Sakat at için de ayni sey geçerli, hiç sevmez. Çok kola ve kahve içeni sevmez. Israrciliktan ve ganimetçilikten hele hele yalani yurt edinmisten tiksinir. Çikarcilari sevmez.

BECERILERI
Scracth, her türlü yemegi profesyonelce yapar, dereceli bir break dance icracisidir. Birkaç dakikada bir yigin hotwings yer, çok güzel hicveder. Türk kahvesini de bol köpüklü yapar ve kahve sevenlerin gönlünü de alir. Farsça bilir, üniversite hazirlik Türkce sorularini güleh güleh çözer, dilbilgisini bilir.

Sagopa Kajmer 5731528ab7c50643b21c2c8gh6
e_Rnc
super moderatör
super moderatör
e_Rnc

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimePaz Eyl. 23, 2007 12:19 pm

sagonun yeni şarkısı(kırık çocuk)nı sevmedim hiç ya.Bi de albümlerini kolerayla çıkarmasın.Kendi söylesin tek öyle daha güzel.eski şarkıları gibi...bluesaint
kracher34

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeCuma Kas. 23, 2007 3:12 pm

sago gerçekten çok iyi sözleri çok güzel müziği de...okey okey
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeCuma Kas. 23, 2007 5:03 pm

KUVVETMİRA'nın anlamı ;

Kuvvet bildigimiz anlamdadır..
Mira: Geceleri YUNUSlara yol gösteren yıldızın adı..
bu yıldız her altı ayda bir parlaklığı 100 kattan daha fazla değişen bir yıldızdır. bu değişimin sebebi mira'nın yüzeyinin bir içeri bir dışarı doğru hareketidir. maksimum boyutuna ulaştığında güneş'ten 400, minumumda ise 200 kat daha büyük bir çapa sahip olur. kütlesi ise güneş'in kütlesinin 2 katı kadardır. ömrünün sonlarına yaklaşan bir kırmızı dev yıldızdır. ışıma gücü maksimumdayken güneş'ten 250 kat daha parlak olur..

NOT : Alıntıdır...
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeCuma Kas. 23, 2007 5:12 pm

resmen yeni albümü geliyo sagomun adı 'KÖTÜ İNSANLARI TANIMA SENESİ' buyrun SAGO'nun açıklamalarını okuyun:

----selam ahali
----aranizda ask sarkilari isteyen de var.ilkin bilin zaten dedigimiz gibi her yerde var o ask denen illet.her sarkida bir yerde yakalar.hayir yoktur diyenler hayir vardir diyenlerdenimdir genelde herkes bunu der.o nedenledirki,bekleyiniz ricasindayimdir.
sagopa kajmer kotu insanlari tanima senesi adli albumde kiminin zannettigi gibi kimselere dalasmadi.vakit ve soz ganimetimdir.onlari en guzel sekilde degerlendiriyorum.
internete ep verilecek mi,yeni sarki yayinlanacak mi sorularina cevap arama vaktidir.cevap hazirdir.sagopa kajmer zamanini bilir herseyin.bildigini de yapmistir zaten zamaninda.ne malum belki olur,ne malum belki hic olmaz.iyisimi umut altinini kaybetmeyin.ne malum belki hastayken yakalar mutlu eder,ne malum huzursuzken huzur verir.ben bile bile bilemem yarin ne olur .rapim hepinizin malidir,simdilik sizlere servis ettiklerimi paylasin.
paylasimin izinli olani makbulumdur.yasak isler yapanlar var cevrede,ne yazik.uzulmemek elde degil,korsan diyorlar ya.gercekten zulmediyor emek memuruna.ama kimse aldiris etmez,cunku onun firinindan cikmiyor benim ekmek.
ya diyeceksin kasva bu ne dildir,nerededir divan mi yoksa tek kisilik yatak mi? ben de hic bilmem dilin aslini.dilim var diye peltekte olsa konusurum,yeterki rast olsun makamim.
eskilerde beni teslim alanlar icin son kullanma vaktim dolmustur belki,evet terbiyesiz zamanlarimdan cok utanirim.lakin onlarda benim icimden kopan dikenlerdi..her yasin her kelamin madeni ayri.yeniler sizlersiniz.evet doya doya paylasin muzigi.
bu isi yapan herkes ayni yolun yolcusudur.yazar durur.benim gibi ,onun gibi,onlar gibi vesair.
simdi yollanalim.malum herkesin yolu var.
ahalim tesekkur ederim yorumlariniz ve paylasimlariniz icin.tempoyu kalbiniz secer zaten.hangi sarkinin sizi nerenizden yakalayacagi belli mi olur .beklemek en guzel seylerden biridir.eee ne demis ustad;sabrin tadi aci da olsa tatlidir ya meyvan.
ben gider.

k-k-k-k (yeni bir vitamin turu hemde rap labaratuvarindan:)

NOT ALINTIDIR...
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeCuma Kas. 23, 2007 5:14 pm

radyo bogaziçi yılın ödüllerinde yılın en iyi rap sanatcısı seçilmişş resmen başka kim olcak zaten yakışır sagoma lol! oleey yeah okey
SvLy
moderatör
moderatör
SvLy

Sagopa Kajmer Empty
MesajKonu: Geri: Sagopa Kajmer   Sagopa Kajmer Icon_minitimeC.tesi Nis. 26, 2008 10:48 pm

albüm çıktı bu arada mükkktür eminim sagomun ama daha tam dinlemedim doğru dürüst vesselamı dinledim tek kelime mükkkk başka da bişi demiyom ö bu haftadan sora sırf sago koycam mp3üme ö abarttım muse daha çok olur muhtelemelen kuzumla dinlediğimizden ö uzattım bluesaint hiphop hiphop hiphop geek

Sagopa Kajmer
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sagopa Kajmer