Alonso ve McLaren Yollarını Ayırdı
02 Kasım 2007 CumaAlonso'nun Renault'ya dönmesi bekleniyor
Vodafone McLaren Mercedes Takımından bugün yapılan resmi açıklamada, takımla 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Fernando Alonso ile karşılıklı varılan anlaşma sonucu yolların ayrıldığı belirtildi.
Bu ayrılmanın her iki tarafın da çıkarlarına uygun olduğunun kaydedildiği McLaren'in basın açıklamasında daha fazla ayrıntı yer almadı. McLaren'in açıklamasından sonra görüşleri alınan Alonso, şimdi Formula 1'de yeni arayışlar içersinde olacağını söyledi. Herhangi bir takım ismi vermemesine karşın Alonso'nun Renault F1 Takımına dönmesinin beklendiği ileri sürülüyor. Alonso'nun konuya ilişkin açıklamasında yer verdiği görüşleri şöyle:
"Daha küçük çocukken ve karting yaparken, McLaren'de yarışmanın hayalini kurmuştum. Ancak gerçek yaşamda bazen herşey umduğunuz gibi olmuyor. McLaren'in çok büyük bir takım olduğuna ilişkin düşüncemde hiçbir değişiklik olmadı. Evet, geçtiğimiz szon içinde karşılıklı olarak inişli ve çıkışlı dönemlerimiz oldu ve bu olaylar maalesef bana ve takıma çok olumsuz yansıdı. Ayrıca, McLaren'de bir türlü kendimi evimde hissedemediğim de doğrudur. Takım içersinde ayrıcalık ve farklı muamele yapıldığı yönünde sadece ben değil, içeriden ve dışarıdan da bu paralelde görüşler ve değerledirmeler yapıldı. Bugün, karşılıklı anlaşmamız sonucu varılan ve açıklanan kararla, gerek ben ve gerekse McLaren şimdi 2008 sezonuna konsantre olacağız. Başta McLaren olmak üzere, Vodafone, Banca Santander, Mutua Madrilena ve bir sezon boyunca birikte çalıştığımız diğer ortaklara en iyi dileklerimi ve başarılı olmalarını iletiyorum."
buraya yazıverdim yazasım geldi de