Güneş Sistemi'nin en büyük, Güneş'ten uzaklığına göre 5'inci sırada bulunan ve adını Roma tanrılarının en büyüğünden alan Jüpiter'de meydana gelen atmosfer haraketleri, yeni ve 3'üncü bir ''kırmızı leke'' oluşturdu.
Güneş Sistemi'ndeki tüm gezegenlerin toplam kütlesinin 2,5 katına sahip gaz devi Jüpiter'deki yüzlerce yıllık Büyük Kırmızı Leke ile 2 yıl önce oluşan "Red Jr"un (Küçük Kırmızı) arasına katılan yeni kırmızı leke, diğer ikisinden daha küçük ve Büyük Kırmızı'nın solunda yer alıyor.
ABD'nin Baltimore eyaletinde kurulu Space Telescope Science Institue tarafından yapılan açıklamada, kırmızı noktanın başta beyaz renkli olduğu belirtilerek, lekenin kırmızı renge dönüşmesinin, fırtına bulutlarının, Büyük Kırmızı Leke'nin üzerindeki bulutlarla aynı enleme geldiğini gösterdiği kaydedildi.
Astronomların teorisine göre, şiddetli fırtınaların Jüpiter'in atmosferinin alt katmanlarını tarayarak yüksek irtifalara getirdiği bileşenler, buralarda Güneş'in mor ötesi radyasyonuyla henüz belirlenemeyen bir kimyasal tepkimeye giriyor ve kırmızı renge dönüşüyor.
Jüpiter'de İsmi henüz konmayan yeni kırmızı leke, Hubble uzay teleskobu ile 9 ve 10 Mayıs, Havai'deki Keck teleskobu ile de 11 Mayıs'ta gözlendi.
Jüpiter'deki büyük kırmızı noktanın en az 300 yıl önce oluştuğu ve Dünya ile aynı çapta olduğu düşünülüyor.